FAQ

Wat is de boodschap van het Afstandbandje?
Door het Afstandbandje te dragen maak je op een positieve manier duidelijk dat je afstand wilt houden en herinner je je omgeving eraan dat ook te doen. Afstand houden kun je immers niet alleen.

Voor wie is het Afstandbandje bedoeld?
Voor ieder die veilig samenleven en samenwerken wilt bevorderen in de maatschappij zoals die nu vorm krijgt.

Beschermt het Afstandbandje tegen het coronavirus?
Nee, het polsbandje geeft geen enkele garantie dat je niet besmet raakt met het coronavirus.

Wat is de levertijd?
De polsbandjes worden binnen 5 werkdagen na bestelling per post verstuurd. De precieze levertijd is afhankelijk van PostNL.

Kan ik het bandje ook in andere kleuren bestellen?
Nee, dat kan niet. Het is belangrijk dat het polsbandje uniform is en dat iedereen het herkent én snapt wat ermee wordt bedoeld. Dat is lastig als er meerdere varianten worden gedragen.

Waarom kosten de bandjes 5 euro per stuk?
De inkoopprijs van de bandjes ligt rond de 2 euro exclusief btw per stuk. Dat kan goedkoper via andere inkopers, maar​ helaas is de kwaliteit van het bandje dan ook een stuk minder. We willen dat het Afstandbandje lang meegaat, ook als je hem elke dag draagt en vaak je handen wast.

Daarnaast dragen we per verkocht bandje circa 87 cent aan btw af en maken we per bestelling kosten voor verzending, verpakking en het betalingssysteem. Daarmee komt de gemiddelde marge op circa 70 cent per bandje. Als de verkoop goed loopt, betalen we daarmee de investering in organisatie, communicatie en website-ontwikkeling. Wat er overblijft, doneren we aan het Longfonds.

Steunen jullie een goed doel?
We doen ons best om zoveel mogelijk polsbandjes te verkopen en bekendheid aan dit initiatief te geven, zodat we deelname aan de maatschappij voor iedereen bevorderen. Daarnaast hopen we genoeg bandjes te verkopen zodat er geld overblijft, waarmee we het Longfonds ondersteunen. Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen zijn. In Nederland hebben 1,2 miljoen mensen een longziekte en het Longfonds strijdt voor hen en voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus.

Waarom is voor dit materiaal gekozen?
Het Afstandbandje is gemaakt van siliconen rubber, een gemakkelijk schoon te houden, waterbestendig, stevig en slijtvast materiaal. Bovendien is het bandje gemakkelijk om en af te doen en kun je hem over de mouw van je jas of trui dragen, zodat het ook goed zichtbaar is als je lange mouwen aanhebt.

Dit materiaal is te recyclen, maar dat gebeurt nog niet op grote schaal. We willen het polsbandje graag maken van materiaal dat gerecycled én recyclebaar is, maar hebben nog geen oplossing gevonden die naast hygiënisch en gemakkelijk ook duurzaam is. Heb je hier ideeën over? Mail ons!

Oranje polsbandje om elkaar eraan te herinneren dat 1,5 meter afstand houden belangrijk is. Samen omarmen we de afstand!